Виробники органіки готові до змін в законодавстві

27 травня 2018, 08:00 4553

З прийняттям законопроекту № 5448-д «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» виробники organic отримають чіткі правила, за якими готові працювати.

Про це повідомив під час «Органік медіа бранч» директор ТОВ «Фірма Діамант ЛТД», ТМ «Козуб-продукт» Микола Сафонов.

«На відміну від вже діючого в Україні закону по органіці, новий законопроект покликаний нарешті ввести ефективну систему регулювання ринку органічної продукції. Також сподіваємося, що з його прийняттям будуть направлені зусилля на розвиток внутрішнього ринку органічної продукції», — зазначає Микола Сафонов.

За його словами, українці не готові переходити на органічну продукцію через вартість, але він запевняє, що споживати органіку не занадто дорожче, ніж традиційні продукти.

«Ми порахували, що заміна звичайних вівсяних пластівців на органічні обійдеться в місяць додатково в 20 гривень. Якщо взяти молочні продукти, то витрати будуть дещо більшими, але воно того варте», — додав Сафонов.


Для довідки: 19 квітня 2018 р. Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект № 5448-д «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції».


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua