Козаченко: Розгойдування «гарячих» тем підриває імідж України

26 серпня 2016, 21:46 2662

Несприятлива політична та економічна ситуації у країні, а також постійні розгойдування «гарячих» тем призводять до різного роду провокацій у тому числі і за участю журналістів та політиків.

Про це в ексклюзивному коментарі AgroPortal.ua заявив народний депутат України Леонід Козаченко, коментуючи розтиражовану у ЗМІ від його імені інформацію щодо надання Донбасу особливого статусу.

«Декілька днів тому, коментуючи телефоном журналісту одного із українських  інформаційних інтернет-порталів ситуацію довкола прийняття законопроекту про надання особливого статусу Донецькій та Луганській областям я наголосив на тому, що на моє глибоке переконання депутати ВРУ не проголосують за цей документ, оскільки на цих територіях присутні війська іншої держави. І до передачі територій під контроль українських прикордонників говорити про даний документ передчасно.  Та навіть після їх звільнення і взяття під український контроль, вирішення долі цих територій все одно  буде надважким завданням для держави. Я також говорив про те, що проведення переговорів у форматі Мінськ-2 на сьогодні є можливим варіантом розвитку подій, проте аж ніяк не вирішить існуючої проблеми між нашою державою та загарбником», — відзначив парламентарій.

За словами Козаченка, під час публікації даного коментаря, «журналіст грубо перекрутив факти і відверто випустив суть сказаного, стверджуючи, що у Верховній Раді можливо зібрати голоси для ухвалення законопроекту про особливий статус Донбасу, і що нібито лише Мінські угоди,  як інструмент, здатні вирішити існуючу кризу».

Народний депутат наголосив, що подібні заяви журналістів, зроблені від його імені, і тиражовані низкою як українських, так і проросійських ЗМІ є спланованою акцією з дестабілізації ситуації в країні.

«Підкреслюю, що перекручування  та надання  відверто неправдивої інформації  із посиланням на мене, є прямою загрозою моєму іміджу  та діловій репутації, тож я неодмінно вимагатиму спростування подібних матеріалів, у тому числі, і у судовому порядку», — резюмував Леонід Козаченко.