Експерт: Розвиток агробізнесу можливий тільки за рахунок передових технологій

13 вересня 2017, 13:08 3546

В Україну через 10 років прийде нова постіндустріальна ера, яка буде спиратися на автоматизацію, точні технології та розрахунки.

Таку думку висловив генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Тарас Висоцький під час конференції LFM 4.0.

«Нові віяння вриваються у глобальний аграрний світ дуже стрімко. І якщо Україна хоче залишитися глобальним гравцем, то ці зміни  необхідно запроваджувати якнайшвидше. Тож ми вирішили розповісти і подискутувати над питанням, яким агробізнес буде через 10 років. Захід Large Farm Management — це конференція довгострокового бачення, стратегії з наголосом на великі аграрні підприємства», — розповів Висоцький, зазначивши, що у перший день конференції були обговорені класичні блоки: виробничий, управлінський. Фокусувалися на питаннях трендів, персоналу, контролю, автоматизації, мотивації, нових інструментів. 

Історично складається так, що аграрна галузь дуже закрита до нових віянь, консервативна і мінімально інтегрована з іншими галузями. Зараз все змінюється, переконані учасники конференції, аграрний сектор стає корпоративним.

«На конференції ми з'ясовували, як отримати максимальну синергію від міжсекторальної взаємодії. Адже тільки швидко і правильно ідентифікуючи сучасні тренди, розуміючи їх, та інтегруючи передові технології в свої бізнес-процеси, можна залишитися конкурентоспроможними й успішним», — переконаний генеральний директор УКАБ.