Агроном: готуємося до приморозків і посухи

12 березня 2018, 08:00 6125

Кліматичні умови в Україні змінюються, в останні роки на врожайність зернових та олійних культур значно впливають ранні весняні приморозки і надмірна літня спека. Уникнути цих явищ неможливо, але є варіанти зменшення втрат за рахунок застосування сучасних препаратів.

У компанії Ukravit рекомендують завчасно перед прогнозованими приморозками підживити культури фосфором і калієм.

«З цією метою можна застосовувати двокомпонентні мікродобрива «Авангард Р Фосфор+Калій». Підсилені мікродобривами рослини матимуть менші стрес і реакцію на зниження температури, а також кращу холодостійкість. Добрива-стимулятори та антистресанти активізують ростові процеси культур та підвищують їхню стійкість до фітостресів», — розповідає заступник начальника відділу розвитку продуктів і сервісів засобів захисту рослин ГК Ukravit Сергій Сальніков.

Цього року лінійку традиційних спеціальних позакореневих мікродобрив ТМ «Авангард» поповнив «Авангард Кремній». Як зазначають в компанії  Ukravit, саме кремній (Si) підтримує природний імунітет рослин до хвороб, шкідників, приморозків, дефіциту води та інших фітостресів.

«Авангард Кремній» пропонується в формі порошку для передпосівної обробки зернових, олійних і бобових культур. У пізніший період можна застосовувати для обробки рослин «Авангард Кремній Біо» в рідкій формі, який здатен допомогти в період посухи, — зазначає Сергій Сальніков. — Препарат, наче плівкою, вкриває поверхню листка і завдячуючи цьому зменшує температуру рослини та випаровування вологи. Крім того, кремнієва плівка діє частково як фунгіцид проти патогенів грибів і частково — як інсектицид проти кліщів та дрібних шкідників».


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua