Пригоди українських молочників в Швейцарії

26 червня 2017, 07:00 2756

В рамках Швейцарсько-українського проекту з безпечності молока з 14 до 20 травня з навчальним візитом в Швейцарії перебувала група представників українських молокопереробних підприємств.

В ході поїздки вони ознайомились з практиками виробництва в країні, побували на декількох фермах, сироварні, Швейцарській лабораторії досліджень сирого молока Suisselab та станції зі стратегічних досліджень і розробок у сільському господарстві та харчовій  промисловості AGROSCOPE.

«За період візиту найбільш інформативним і вражаючим було відвідування лабораторії Suisselab, оскільки організація процесу збору, обробки та інформування відпрацьована на надзвичайно високому рівні і не має нічого спільного з нашими системами контролю за всіма озвученими чинниками», — поділився враженнями голова Правління ПАТ «Баштанський сирзавод» Сергій Косяченко. 

Зі свого боку ще одна із учасниць візиту, генеральний директор ПАТ «Первомайський МКК» Тетяна Гайдай зазначила, що на фермерських господарствах Швейцарії велика увага приділяється благополуччю тварин. «Тварини мають достатню кількість якісних кормів, води та просторі й чисті приміщення. Тварини дружелюбні, не бояться людей, що свідчить про достатнє піклування. Велика увага приділяється чистоті доїльного обладнання та приміщенню по збору та зберіганню молока… За два роки фермерства антибіотиками лікували тільки 8 корів!» — поділилась враженнями Тетяна Гайдай.

Як це було — дивіться на фото.


Джерело: прес-служба «САФОЗО»